Neutilizarea măștilor de protecție se lasă cu amenzi. Controalele continuă

0

În perioada 24-26 iulie a.c, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Botoșani, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au continuat verificările în sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Direcției de Sănătate Publică, privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

„Respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri si terase de pe raza administrativ-teritorială a județului Botosani au fost controlați cu prioritate. De asemenea, acțiunile au vizat și mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare. În cadrul acestor acțiuni au fost angrenate aproximativ 490 de efective”, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean.

În urma activităților desfășurate, au fost verificate 338 obiective, iar neregulile constatate s-au soldat cu aplicarea a 169 sancțiuni contravenţionale în valoare de peste 58.000 de lei, dintre care 54 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (n.r. – neutilizarea măștilor de protecție). Totodată, o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

„Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizica, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se mai menționează în comunicatul IPJ.

Deja ai votat!
se încarcă...