Opt incendii în județ. Pagubele sunt de aproape 80.000 de lei

0

În perioada 20 – 26 iulie a.c., pompierii botoșăneni au avut 117 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale.

Astfel, s-a acționat pentru stingerea a opt incendii, acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 92 persoane, salvarea a trei animale din medii ostile vieții, înlăturarea pericolului de incendiu în urma producerii a trei accidente rutiere, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, asanare fântâni). Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 94 persoane.

Cele opt incendii s-au produs pe raza localităților Oroftiana (comuna Suharău), Hlipiceni, Mândrești (comuna Ungureni), Cernești (comuna Todireni), Șendriceni și municipiul Botoșani. „Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost foc deschis în spații deschise, jar căzut pe materiale combustibile, scurtcircuit electric și acțiune intenționată. Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 62 pompieri militari și voluntari, dar și elevi și studenți aflați în pactică. Valoarea pagubelor a fost estimată la 80.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de circa 400.000 de lei”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Săptămâna trecută, Inspecția de Prevenire a efectuat 73 de controale pentru verificarea respectării prevederilor legale în contextual stării de alertă, dar și pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Pentru nerespectarea prevederilor Legii privind prevenirea situațiilor de urgență au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, printre care șase amenzi în cuantum total de 6.000 lei.

ISU Botoșani recomandă populației să respecte, în continuare, atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale.

Deja ai votat!