Săptămână cu vreme capricioasă

0

Săptămâna care începe astăzi vine cu vreme capricioasă şi zile în care temperaturile maxime vor depăşi 30ºC, dar şi cu zile când acestea abia dacă vor ajunge la 24ºC. Cerul va fi mai mult senin, dar din peisaj nu vor lipsi nici ploile.

Astăzi soarele va fi acoperit de nori, în special în prima parte a dimineţii. În acest context, temperatura maximă se va apropia de 29ºC, în timp ce minima se va menţine la 18ºC.

Mâine şi poimâine, soarele va ieşi şi va străluci pe cer aducându-ne aminte de zilele toride de vară. Temperaturile maxime vor urca peste 30ºC, miercuri ajungând chiar la 33ºC, în timp ce minimele nocturne vor tinde spre pragul de 20ºC, specific nopţilor tropicale. De joi, însă, vor apărea norii pe cer, iar temperaturile vor pierde până la şase-şapte grade în termometre pe timpul zilei, în timp ce pe timpul nopţii vor oscila în jurul pragului de 17ºC, pentru ca vineri să fie prognozate ploi şi temperaturi şi mai scăzute. Astfel, maximele vor fi de 26ºC, iar minimele de 14ºC.

Sâmbătă şi duminică, în ciuda reapariţiei soarelui, vremea se va răci şi mai mult, maximele urmând a ajunge în jurul pragului de 24ºC, iar minimele vor rămâne constante.

Vremea capricioasă dă bătăi de cap agricultorilor, care trebuie să finalizeze recoltatul culturilor de toamnă, în special grâu.

Potrivit meteoromania.ro, rezerva de umiditate accesibilă plantelor pe adâncimea de sol 0-100 centimetri, în cultura neirigată de porumb şi de floarea-soarelui, se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime, în majoritatea zonelor de cultură a judeţului. Probleme se pot înregistra doar în sudul judeţului, unde începe să se manifeste un fenomen de secetă pedologică uşoară. Deci, per ansamblu, regimul hidro-termic din aer şi sol favorabil va determina o evoluţie normală a proceselor fiziologice la toate culturile agricole de primăvară.

Deja ai votat!
se încarcă...