Sindicatul Europol intervine în cazul polițistului a cărui locuință a fost incendiată

0

Reprezentanții Sindicatului „Europol” din cadrul Poliției Române au reacționat astăzi, pe o rețea de socializare, după ce locuința unui agent din cadrul Biroului Rutier Dorohoi a fost incendiată de o mână criminală, în noaptea de vineri spre sâmbătă (24 spre 25 iulie a.c.).

Ei au postat un film cu locuința în flăcări și un comentariu în legătură cu cele întâmplate. „Ceea ce vedeți in imagini este casa incendiată ce aparține unui polițist din cadrul Biroului Rutier Dorohoi, care acum plătește consecințele faptului că și-a făcut datoria. Este uluitor faptul că deși a semnalat conducerii IPJ Botoșani că a primit amenințări de la un individ certat cu legea, și care a încercat chiar să-l accidenteze cu autoturismul, nu au fost dispuse măsuri pentru a-i fi asigurată protecția”, este mesajul celor de la Sindicatul „Europol”.

Ridicată la ieșirea din Dorohoi spre Șendriceni, într-o zonă mai retrasă, casa nu era locuită. Incendiul a fost provocat în timp ce polițistul, Cătălin P, participa la cumătria propriului copil, evenimentul fiind organizat la Popasul Cucorăni, agentul rutier fiind în prezent în concediu de creștere a copilului.

Focul a afectat acoperișul casei, iar în urma unui apel la 112 la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Dorohoi, care au reușit să stingă flăcările. Cazul se află în atenția polițiștilor, care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, polițistul avea instalat și un sistem de supraveghere video, iar camerele au surprins prezența unui individ, care nu a fost identificat încă. Cert este că agentul Cătălin P. a mai fost în trecut victima unor răzbunări. În urmă cu circa un an, în timp ce casa era în construcție, persoane necunoscute au distrus zidurile clădirii, cel mai probabil cu ajutorul un utilaj.

Colegii polițistului nu exclud ca distrugerile să aibă legătură cu activitatea profesională a acestuia, el fiind cunoscut ca un agent intransigent cu cei prinși încălcând normele rutiere.

Deja ai votat!