vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTApel de suflet pentru susţinerea financiară a unor lucrări la Biserica romano...

Apel de suflet pentru susţinerea financiară a unor lucrări la Biserica romano catolică

Biserica romano-catolică „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” va intra în reabilitare.  Potrivit preotului paroh Petru Bişog, păstrarea şi întreţinerea acestei biserici, moștenire prețioasă lăsată de înaintaşi, construită cu mari sacrificii, este o obligaţie de suflet.

Această Sfântă Moștenire are nevoie urgentă de un acoperiș nou. Ultima schimbare a acoperișului a fost făcută acum mai bine de 50 de ani. Tabla este ruginită și găurită, fapt care a provocat, pe alocuri, infiltrări ale apei. Biserica romano-catolică <Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul> din Botoșani are nevoie în acest moment un sacrificiu de iubire din partea fiecăruia dintre noi, ca să putem păstra pe mai departe ceea ce au construit cu iubire și jertfă strămoșii dumneavoastră”, a transmis preotul Petru Bişog.

Potrivit acestuia, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, a fost achiziționată în proporție de 85% cantitatea de tablă necesară pentru acoperirea Bisericii. La acest moment, sunt necesare fonduri care să asigure finanţarea lucrărilor de montare a noului acoperiș.

În urma Ședinței de Consiliu Parohial din 26 iulie 2020 s-a hotărât demararea lucrărilor de acoperire cu tablă nouă a bisericii și informarea credincioșilor asupra costului manoperei, pentru care, în urma calculelor estimative, este urgentă contribuția cu cel puțin 500 lei pentru o familie întreagă, respectiv 250 lei pentru familiile formate din văduvi sau căsătorii mixte, urmând ca săptămânal să oferim informații asupra încasărilor și desfășurării lucrărilor la acoperiș. Citind aceste rânduri, încercați să vă răspundeți personal la aceste întrebări: Ce înseamnă pentru mine Biserica în care am fost botezat, în care am găsit alinare sufletească în atâtea și atâtea rânduri prin primirea cu credință a celorlalte sacramente? Cât valorează pentru mine Casa Domnului?”, a mai transmis preotul.

La fiecare Sfântă Liturghie se vor face rugăciuni pentru binefăcătorii care susţine financiar lucrările care trebuie făcute pentru protejarea bisericii.

Orice contribuție este binevenită și se poate depune la Biroul Parohial din Biserică sau din Casa Parohială, ori prin transfer bancar în contul  Parohiei romano-catolice Botoșani:

Cont în lei: RO13RNCB0041041202460001 deschis la B.C.R. Botoșani, Cod SWIFT BCR RNCBROBU, cu mențiunea: „Donație pentru înlocuirea acoperișului Bisericii”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...