Bugetul local al municipiului Botoşani va fi rectificat

Bugetul municipalităţii botoşănene va fi rectificat.

Proiectul vizând rectificarea bugetului local va fi dezbătut în şedinţa din 30 iulie a Consiliului Municipal. Suma care face obiectul rectificării este de 427.000 de lei, bani primiţi de municipalitate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru unele unităţi administrativ- teritoriale afectate de calamităţile naturale. Aceasta este suma solicitată de la Guvern de către edilii botoşăneni, stabilită în urma evaluării pagubelor produse de precipitaţiile căzute pe 22 iunie.

Ploile torenţiale din 22 iunie au afectat în principal străzile nemodernizate din municipiul Botoşani.

Comisia de evaluare a pagubelor a constatat că pe 34 de străzi nemodernizate, printre care Porumbelului, Bradului, Războieni, Miron Costin, Grăniceri, AT Laurian, Plopilor, Ştefăniţă Vodă, Spătar Milescu, Humăriei, Barbu Lăzăreanu, Vâlcelei, Zimbrului, stratul de balast a fost îndepărtat de apa pluvială. Mai mult, pe strada Codrului – intersecţie cu Pod de Piatră o porţiune de trotuar a fost distrusă iar bordura a fost dislocată. Pe unele străzi, cum ar fi Pacea – intersecţie cu strada Mihail Kogălniceanu, Împărat Traian (5- 7), Bucovina, Doboşari, asfaltul a fost vălurit. În raportul comun, pe strada Pod de Piatră – intersecţie cu strada Puşkin, comisia a trecut „prăbuşire carosabil”, problemă apărută şi pe strada Nicolae Grigorescu – intersecţie cu strada Pod de Piatră, în zona Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”, respectiv pe Strada Săvenilor – intersecţie cu strada Împărat Traian.

Proiectul, care va fi dezbătut de consilierii municipali, mai vizează alocarea sumei de 20.000 de lei pentru Serviciul Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire, serviciu nou înfiinţat tot prin vot al consilierilor municipali. Totodată, aleşilor locali li se propune să aprobe ca Liceul cu Program Sportiv să folosească pentru reparaţii curente 50.000 de lei, banii economisiţi la capitolul competiţii sportive.

Deja ai votat!