Emoţii pentru sute de cadre didactice botoşănene

0

Mâine, 29 iulie, sute de candidaţi botoşăneni vor susţine proba scrisă din cadrul Concursului național de titularizare în învăţământ. Potrivi celor precizate de Ana-Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 570 de candidați, dintre care 93 de din promoția curentă. În funcţie de specializare, aceştia au fost repartizaţi în centrele de concurs, respectiv Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Grigore Antipa”, Școala Gimnazială 10 și Colegiul Național „A.T. Laurian”.

Candidații sunt aşteptaţi în centrele de concurs până la ora 8:15 deoarece proba va începe la ora 9.00. După primirea subiectelor, ei vor avea la dispoziţie patru ore pentru redactarea lucrărilor.

Acest concurs este organizat cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în actualul context epidemiologic.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate pe 4 august, la sediul Inspectoratului Școlar, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediul IŞJ sau se transmit online, pe 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediul inspectoratului școlar și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august”, a declarat Ana-Maria Loghin.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minim nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minim nota 5 (cinci).

În perioada 12 – 14 august, Inspectoratul Şcolar Judeţean va organiza şedinţe publice de repartizare a candidaților pe posturile didactice de predare vacante, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă.

Pentru anul şcolar 2020 – 2021, la nivelul judeţului Botoşani sunt 1.494 de posturi didactice vacante, din care doar 40 au o viabilitate mai mare de patru ani (titularizabile).

Deja ai votat!
se încarcă...