Raluca Turcan aşteptată de o protestatară (video)

0

Vicepremierul Raluca Turcan a fost aşteptată în faţa Prefecturii de o protestatară. Viorica Hriţcu a dorit să-i înmâneze oficialului guvernamental un set de documente, fiind nemulţumită de deciziile instanţei într-o dosar deschis împotriva cadrelor didactice care i-au lăsat copilul repetent de mai multe ori. Aceasta i-a transmis Ralucăi Turcan şi consilierului de stat pe probleme de învăţământ Liliana Romaniuc faptul că a reclamat nedreptăţile şi fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu (PSD), dar nu a primit niciun răspuns.
Raluca Turcan i-a cerut femeii un rând de copii după documente, iar Liliana Romaniuc a fost însărcinată cu studiul acestui caz.

În 2018, Viorica Hriţcu a protestat pe străzile oraşului după ce copilul ei a repetat clasa de nenumărate ori. La aceea vreme, când copilul avea 18 ani, acesta era abia în clasa a IX-a. Femeia dă vina pe sistem pentru eşecul fiului ei şi-i acuză pe dascăli că i-ar fi traumatizat psihic copilul. Copilul a rămas prima dată repetent în clasa a V-a la Liceul Pedagogic, pentru ca mai apoi să fie mutat la Şcoala 1, unde, în clasa a VII-a a avut din nou probleme. Ulterior, a fost înscris la Liceul „Dimitrie Negreanu”, dar a renunţat la şcoală.

În anii trecuţi, femeia a protestat de mai multe ori în faţa Inspectoratului Judeţean Şcolar, susţinând că vrea să atragă atenţia părinţilor din Botoşani asupra deficienţelor sistemului educaţional românesc.

+10 -1
se încarcă...