Tânăr împuşcat grav de poliţişti după o urmărire pe câmpuri (video)

Un tânăr de 24 de ani din comuna Roma a fost împuşcat de poliţiştii de la Rutieră după ce a sfidat semnalul de oprire şi a încercat să lovească un poliţist cu maşina.

Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marți în localitatea Roma din jud. Botoșani., după ce tânărul, aflat la volanul unui autoturism, nu a oprit la semnalele polițiștilor. Acesta a demarat în trombă și a fost și pe punctul de a lovi un polițist cu mașina.

După o urmărire de câțiva kilometri, bărbatul a abandonat mașina și a fugit pe câmp, polițiștii aflați pe urmele lui fiind nevoiți să folosească armamentul din dotare. Două gloanțe l-au nimerit pe acesta în piciorul drept, unul în gambă, altul în pulpa piciorului. Tânărul prăbușindu-se la pământ, fiind prins de polițiști. Aceștia au chemat apoi în ajutor un echipaj de la Ambulanţă, care i-a acordat fugarului îngrijiri medicale. „Pacientul prezenta mai multe plăgi împuşcate la nivelul membrului inferior drept. A fost stabilizat şi transportat la Urgenţe pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani,

Din primele rezultate ale anchetei poliţiştilor, s-a stabilit că tânărul de 24 de ani, cercetat pentru mai multe infracţiuni rutiere, se deplasa cu maşina, un Volkswagen Passat, pe o stradă din Roma.

Un echipaj de poliţie aflat în misiune a avrut să-l oprească, însă tânărul nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea şi încercând să lovească cu maşina pe unul din poliţişti.
Oamenii legii au tras asupra maşinii, care şi-a continuat deplasarea, iar poliţiştii au cerut ajutorul colegilor şi au plecat în urmărire.

Şoferul a fost depistat alergând pe un câmp de la marginea localităţii, îndreptându-se spre satul Cotârgaci. La vederea politistilor, acesta a fugit, fiind somat în repetate rânduri să se oprească, însa nu s-a conformat. „În aceste imprejurări, poliţiştii au folosit din nou armamentul din dotare, de această dată executând mai multe focuri de avertisment, în plan vertical şi ulterior înspre persoana urmarită, aceasta fiind rănită la nivelul unui membru inferior. În cauză, sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitatea a împrejurarilor în care a avut loc evenimentul. De asemenea, au fost dispuse verificări cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor”, a precizat Simona Puşcaşu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!