Actorii botoşăneni vor prezenta „Zeul măcelului”

Botoşănenii sunt invitaţi de către conducerea Teatrului “Mihai Eminescu” la spectacolul “Zeul măcelului”, de Yasmina Reza, regia:  Erwin Șimșensohn, scenografia: Mihai Pastramagiu.

În spectacol joacă actorii Daniela Bucătaru, Ioan Crețescu, Gina Pătrașcu – Zamfirache, Valentin Popa.

Spectacolul care va fi jucat în Amfiteatrul de la Ipoteşti, duminică, 2 august, începând cu ora 20:00, redă întâlnirea a două cupluri. Adulţii se întâlnesc pentru a discuta despre joaca violentă dintre fii lor. Atmosfera este formală şi ușor încordată, iar adulţii afișează un zâmbet forțat, încercând să bifeze încă o regulă a bunei cuviințe. „Personajele implicate sunt oameni cu o existență mediocră – cu un orizont limitat, cu vieți sufocate de rutină, ticuri profesionale și sociale. Idealismul artificial le ocupă mai tot timpul și cu greu își pot lămuri propriile conflicte. În aceste condiții, vor reuși ei să rezolve problemele copiilor lor sau și acest incident nu va face decât să pună paie pe focul nemulțumirilor nerefulate? Zeul măcelului este o comedie cinică despre linia foarte fină dintre formalitatea socială și adevărul”, spune Irina Zlotea, teatrolog.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului, telefon 0231.513948 (program: 10:00 – 18:00, de luni până vineri, sâmbătă 10:00 – 13:00 și 16:00 -18:00, duminică 10:00- 13:00,  iar de la 18:00, la Amfiteatrul Ipotești). Preţul unui bilet este de 15 lei.

Deja ai votat!