Titularizare 2020 – Un profesor a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă

0

Un profesor botoşănean, care susţinea astăzi, 29 iulie, proba scrisă din cadrul Concursului naţional de titularizare, a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. Candidatul susţinea proba scrisă în centrul de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, însă a fost scos din sală deoarece avea la el telefonul mobil. Gestul de a intra în sala de examen cu telefonul mobil îl va costa scump. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul nu va fi repartizat pe post în anul şcolar 2020 – 2021.

La proba scrisă din cadrul acestui concurs naţional, organizată la Botoşani în patru centre, s-au prezentat 514 candidaţi din cei 570 înscriși. După ce au primit subiectele, 57 dintre candidaţi s-au retras invocând motive personale sau medicale. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul dedicat titularizării, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august, la sediul inspectoratului școlar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse la sediul inspectoratului școlar județean sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediul inspectoratului școlar județean și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august”, a declarat Ana-Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 – 14 august.

Deja ai votat!
se încarcă...