Zeci de cadre didactice se specializează în cadrul unui proiect european

0

Zeci de cadre didactice botoşănene participă la cursurile de dezvoltare a creativității în cadrul programului ”CreaFuture – Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”. Acest proiect, lansat în mediul online la finele lunii trecute, a intrat în perioada de implementare. Este un proiect transfrontalier între România (Botoșani) și Ucraina (Cernăuți) care se va derula pentru o perioadă de 12 luni, cu un buget aprobat de UE în valoare totală de 220.197 de euro.

Beneficiarul este Asociația B-Right Media Botoșani care îi are ca parteneri în această provocare inedită pe: Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, Casa Corpului Didactic Botoșani și Liceul de Artă nr. 5 din Cernăuți.

Luni, 27 iulie, a început prima serie a cursului organizat în cadrul proiectului, cu participarea a 20 de cadre didactice de la Botoșani, care s-au înscris în prima serie. Cursurile se desfășoară în perioada 27 – 31 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Cursurile sunt organizate în aer liber, pentru a fi respectate regulile impuse de actualul context epidemiologic. Înainte de intrarea în prima sesiune a cursului, participanților le-au fost aduse la cunoștință măsurile luate în contextul pandemiei.

La deschiderea cursului au participat și Bogdan Tănase, ofițer de monitorizare și implementare în cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava și Alina Elisei, ofițerul proiectului CreaFuture din cadrul BRCT.

Este primul eveniment care se organizează în mediul normal, să-i spunem, în condițiile pandemiei. Cred că se poate organiza, noi știm proiectul, ne place că este această cooperare între mediul ONG și instituțiile de învățământ, atât pe partea română cât și pe cea ucraineană. Trebuie să spunem că este un proiect de cooperare transfrontalieră și sigur, de pe urma activităților la care dumneavoastră participați vor beneficia și tinerii din Ucraina, nu doar cei din România”, a transmis Bogdan Tănase.

Au mai participat la deschiderea cursului reprezentanții Casei Corpului Didactic, Dana Biolan, responsabil pentru organizarea cursului, Cristina Manolache, care se va ocupa de organizarea laboratoarelor non-formale, Felix Arhip, care asigură asistența tehnică dar și Sorin Luca, directorul instituției, în inedita calitate de cursant.

Proiectul este important și pentru CCD Botoșani prin prisma faptului că, pe lângă colaborarea tuturor actorilor implicați, instituția va asigura partea de sustenabilitate prin includerea cursului în oferta educațională județeană, dar și a laboratoarelor non-formale, ca activități științifice, metodice și culturale.

Formatorul cursului este Adriana Cojocaru, ajutată de consilierii de dezvoltare personală, Raluca Bălășcău și Alexandra Aolăriței.

A doua serie de cursuri, cu aceeași participare, va fi organizată la începutul lunii septembrie.

Deja ai votat!
se încarcă...