Arestări după răfuielile de la Dorohoi. Acuzații extrem de grave

0

Doi dintre suspecții reținuți în urma descinderilor de ieri de la Dorohoi au fost arestați preventiv. Este vorba de Andrei Iliuță și Sergiu Bili Dumitru, ambii acuzați de tentativă de omor. Măsura a fost dispusă astăzi de o instanță de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani, în baza probelor administrate de anchetatori. Decizia instanței nu este definitivă, cei în cauză având posibilitate să conteste măsura la Curtea de Apel.

Alți trei suspecți, Constantin Iliuță, zis „Chiț”, Gheorghiță Iliuță, zis „Gelu King”, și Samuil Iliuță, zis „Capato” au fost plasați sub control judiciar, după ce Judecătoria Dorohoi a respins propunerea de arestare formulată de procurori, cei trei inculpați fiind cercetați pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și lovire și alte violențe. În cazul lor, instanța a dispus o serie de măsuri, printre care interdicția de a se apropia de victime, dar și de a intra în perimetrul Pieței centrale a municipiului Dorohoi, acolo unde au avut loc unele conflicte.

Suspecții au fost reținuți ieri după ce forțele de ordine au descins la 13 locuințe din Dorohoi și au ridicat mai multe persoane. Operațiunea a fost organizată de Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Dorohoi, a lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate, a Inspectoratului de Jandarmi Județean, a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și a Poliției Locale Dorohoi, în total fiind vorba de aproximativ 90 de efective. Cu ocazia descinderilor, au fost puse în executare 24 de mandate de aducere, cercetările derulându-se sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă de omor, ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, distrugere și lovire sau alte violențe.

Intervenția forțelor de ordine a avut loc după ce, începând cu data de 20 iulie a.c., mai multe persoane din municipiul Dorohoi au fost implicate în trei incidente violente, unele altercații având loc în plină stradă. În urma agresiunilor, trei persoane au ajuns la spital cu mai multe leziuni. În timpul confruntărilor, unii dintre combatanți au folosit săbii și cuțite.

Deja ai votat!
se încarcă...