Contre politice de la activitatea Eltrans

0

Activitatea societăţilor din subordinea Consiliului Municipal iscă mereu contre politice. De regulă, criticile vin din tabăra adversă celei din care fac parte directorii acestor societăţi. Aşa s-a întâmplat şi în şedinţa de astăzi, 30 iulie, a Consiliului Municipal, când s-a dezbătut proiectul vizând rectificarea bugetului societăţii Eltrans.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, s-a declarat nemulţumit că sunt acordate fonduri suplimentare în cuantum de 1,7 milioane de lei societăţii Eltrans, apreciind că managementul de la Eltrans este ineficient.

Viceprimarul le-a reproşat şefilor Eltrans că stau cu mâna întinsă la Consiliul Local şi solicită sume colosale, „cu scuza că este pandemie”. „Este o ineficiență totală și este o gaură neagră pentru bugetul local”, a spus Cosmin Andrei, adăugând că „autobuzele sunt ţinute pe dreapta şi tramvaiele deraiează aproape în fiecare zi”. Edilul a mai apreciat că ar trebui mai multă atenţie acordată acestei societăţi şi banilor pe care-i cheltuie, şi văzute şi alte probleme ale municipiului Botoşani.

Intervenţia viceprimarului a fost taxată de Eugen Ţurcanu. „Mai ai două zile să vorbeşti de tramvaie deraiate”, i-a spus consilierul liberal, făcând trimitere la faptul că începând de sâmbătă, 1 august, Eltrans va folosi pe cele două trasee autobuze în locul tramvaielor.

După aceste discuții, proiectul a fost votat. Au votat „pentru” 18 consilieri, Cosmin Andrei a votat împotrivă, alţi patru social democraţi, respectiv Ioan Brânzei, Gabriel Tanasă, Marian Murariu şi Călin Bosovici, abţinându-se de la vot.

Conducerea Eltrans a motivat solicitarea de suplimentare a bugetului prin aceea că în cele două luni în care a fost decretată stare de urgenţă, respectiv 16 martie – 15 mai, pe fondul restricţiilor impuse în privinţa circulaţiei persoanelor, veniturile societăţii din vânzarea de bilete, abonamente, respectiv cele din administrarea parcărilor cu plată, au scăzut cu 70% faţă de veniturile previzionate în bugetul societăţii.

Deja ai votat!
se încarcă...