Premii în bani pentru elevii de 10 ai Botoşaniului

0

Astăzi, 30 iulie, consilierii municipali au votat proiectul care vizează premierea elevilor care au obţinut media maximă la examenele naţionale, respectiv a elevilor care au finalizat studiile gimnaziale cu media maximă.

Astfel, vor primi câte 1.000 de lei opt elevi care au reuşit performanţa de a avea 10 pe linie la Bacalaureat şi 13 elevi cu 10 la Evaluarea Naţională. 12 absolvenţi de gimnaziu care au încheiat studiile gimnaziale cu 10 vor fi premiaţi cu câte 500 de lei.

În total, fondurile necesare premierii acestor elevi se ridică la 27.000 de lei, bani alocaţi de la capitolul bugetar „Cheltuieli de promovare”.

Consilierul municipal Daniela Trişcă Vicol a propus să fie premiat şi elevul olimpic Tudor Cardaş, care este Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani pentru că „a adus pe pandemie premii foarte importante”. „Ultima dată a participat la un concurs internaţional de talia Olimpiadei Internaţionale, la care au participat toate loturile olimpice ale celor 75 de ţări, care de fiecare dată participă la Olimpiada Internaţională şi a luat medalie de bronz. Mai are şi menţiuni de onoare la încă trei concursuri, dintre care două internaţionale, şi aş vrea să-l premiem cu 2.000 de lei”, a spus Daniela Trişcă Vicol.

Cătălin Flutur, primarul municipiului, i-a mulţumit pentru propunere, însă i-a recomandat să înainteze o adresă Consiliului Local pentru a fi iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens.

Pornind de la premierea elevilor de 10, Daniel Botezatu l-a întrebat pe Cosmin Andrei, iniţiatorul proiectului de hotărâre, de ce nu i-a inclus în proiect şi pe elevii care au absolvit studiile liceale cu 10. Răspunsul a fost acela că Inspectoratul Şcolar Judeţean a transmis că în acest an nici un elev nu a încheiat liceul cu media maximă, dar că, în condiţiile în care se va constata că sunt elevi cu acest rezultat de excepţie, pentru ei se vor aproba fonduri în proiectul de hotărâre care va fi iniţiat pentru premierea lui Tudor Cardaş.

Deja ai votat!
se încarcă...