Ravagii în județ făcut de vânt și ploi (galerie foto – video)

0

Codul galben de instabilitate atmosferică și-a pus deja amprenta asupra județului, în special în zona de Nord a județului.

Undeva, în jurul prânzului, vântul s-a stârnit și în doar câteva zeci de secunde a culcat la pământ culturi și a distrus mai multe solarii de legume din zona George Enescu. Pagubele economice sunt uriașe, chiar dacă legumicultorii mai speră să recupereze o parte din produse. „Asta este natura! Cu ea nu ne putem pune! Avem parte un an agricol atipic pe care vom gestiona conform procedurilor și actelor normative în vigoare”, a declarat directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană, Cristian Delibaș.

În zona Săveniului a plouat torențial, cantitățile de apă depășind 50 de litri pe metru pătrat, o benzinărie de la intrarea din oraș fiind inundată. O rupere de nori a făcut ca sistemul de canalizare să nu mai facă față, iar apa care s-a scurs din oraș a ajuns până la jumătatea pompelor sin stația de benzină. Între 15:30 și 16:30, orașul Săveni și comunele Coțușca, Avrămeni, Manoleasa, Vlăsinești, Știubieni, Drăgușeni, Hănești și Adășeni au fost sub Cod portocaliu de ploi abundente.

De asemenea, de la ora 12:00 și până în cursul nopții de vineri, județul Botoșani a fost plasat sub avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică. Potrivit meteorologilor, local vor fi intervale cu intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi, izolat, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 30 – 50 l/mp.

În weekend, temperaturile maxime nu vor depășit 25ºC, în timp ce cele minime vor coborî spre 13ºC. Vineri la prânz sunt așteptate ploi însemnate cantitativ.

Deja ai votat!
se încarcă...