Rețineri după perchezițiile de la Dorohoi. 14 suspecți după gratii

0

Descinderile și perchezițiile organizate ieri de polițiști, în cazul violențelor de la Dorohoi, s-au soldat cu reținerea mai multor persoane, care au petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul Inspectoratului de Poliție Județean. Este vorba de 14 suspecți cu vârste cuprinse între 23 și 60 de ani, care au fost acuzați de tentativă de omor, ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe, amenințare, distrugere și violare de domiciliu, fapte comise în perioada 20 – 29 iulie a.c. Cei în cauză urmează să fie prezentați astăzi în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate. Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Astăzi, însă, până la prezentarea suspecților în fața instanței de judecată, o parte dintre membrii grupărilor care au fost implicate în altercații, au prefecrat să rămână în municipiul Botoșani, în apropierea sediului IPJ. O parte erau adunați lângă sediul Serviciului Județean de Evidență Informatizată a persoanei, iar alții așteptau pe bulevardul Mihai Eminescu, la intrarea în parc.

Miercuri, în încercarea de a pune capăt răfuielilor dintre cele două tabere, forțele de ordine au descins la 13 locuințe din Dorohoi și au ridicat mai multe persoane, care au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean, pentru audieri. Operațiunea a fost organizată de Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Dorohoi, a lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate, a Inspectoratului de Jandarmi Județean, a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și a Poliției Locale Dorohoi, în total fiind vorba de aproximativ 90 de efective. Cu ocazia descinderilor, au fost puse în executare 24 de mandate de aducere, iar în urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate mai multe bunuri care interesează cauza.

Descinderile au avut loc după ce, începând cu data de 20 iulie a.c., mai multe persoane din municipiul Dorohoi au fost implicate în trei incidente violente, unele altercații având loc în plină stradă. În urma agresiunilor, trei persoane au ajuns la spital cu mai multe leziuni. În timpul confruntărilor, unii dintre combatanți au folosit săbii și cuțite.

Deja ai votat!
se încarcă...