Sprijin financiar pentru campionul Iulian Rotariu

0

Întruniţi astăzi, 30 iulie, în şedinţă ordinară, consilierii municipali botoşăneni au votat în unanimitate proiectul vizând acordarea unui sprijin financiar campionului Iulian Rotariu. El va participa la ultramaratonul Ultra Bolivia Race. Această competiţie destinată celor mai puternici sportivi şi va avea loc în perioada 21 – 27 septembrie 2020. Cei 10.000 de lei acordaţi de municipalitate vor fi folosiţi pentru plata taxei de înscriere, echipamente şi transport.

Plutonierul adjutant Iulian Rotariu, subofiţer operativ în cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, s-a clasat pe locul I, în iunie 2016, la categoria lui de vârstă, la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017, Iulian Rotariu a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica. În 2019, în Australia, nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I la ultramaratonul „The Track” după 522 de km, dar și să stabilească un record al întrecerii, obţinând un timp cu șapte ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017. În luna noiembrie 2019, în competiția „Ultra Africa Race” din Mozambic, Iulian Rotariu și-a consolidat poziția de lider al ultramaratoanelor organizate de Canal Aventure.

În luna martie a acestui an, Iulian Rotariu a câștigat ultramaratonul  “Ultra Asia Race” Vietnam și a devenit campion mondial pentru a treia oară.

Deja ai votat!