Încasări de peste 1,3 milioane de lei în Parcul Cornişa

0

Datele centralizate de conducerea Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, structură care administrează Parcul Cornişa, arată în perioada 1 ianuarie – 30 iulie, încasările au ajuns la 1.359.180 de lei. Aici intră 861.102 de lei încasările de la piscină, 16.775 de lei (amfiteatru), 6.786 de lei (peretele de escaladă), 72.146 de lei (terenuri de sport), 198.601 de lei (patinoar), 203.770 de lei (zona de alimentaţie publică).

În această perioadă, sumele încasate depind de starea vremii. Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, a declarat că, atât timp cât este soare afară sunt şi clienţi în număr mare. Clienţii care ajung în zona de agrement îşi cumpără produse şi din zona de alimentaţie publică. „Dacă sunt 20.000 – 25.000 de lei încasări într-o zi la piscină, avem aproximativ 6.000 de lei la partea de alimentaţie publică. Dacă sunt clienţi mai puţini, încasările sunt de 10.000 de lei la piscină şi între 2000 şi 3.000 de lei la food court. Cam aşa merge”, a explicat Eugen Ţurcanu.

Dat fiind actualul context epidemiologic, Amfiteatrul din Parcul Cornişa a devenit locul ideal pentru organizarea unor concerte şi spectacole de teatru. Potrivit oficialului, există însă unele discuţii în ceea ce priveşte sumele de plată pentru închirierea Amfiteatrului, deşi acestea sunt modice. Practic, de luni până vineri, se plăteşte 150 de lei pe oră, respectiv 200 de lei pe oră în weekend.

Se tot spune că un bun administrator trebuie să lase lumea să intre gratis, dar folosirea obiectivelor fără bani duce la degradarea în timp a investiţiei respective şi lipsa administratorului. Nefiind venituri, nimeni nu vrea să administreze. Toată lumea face presiuni, inclusiv reprezentanţii instituţiilor de cultură, că nu vor să plătească pentru închirierea amfiteatrului. Înţeleg că bugetul lor este unul, dar şi bugetul DSPSA este altul. Corect este să ne respectăm între noi. Eu dacă am o acţiune în teatru, închiriez sala şi plătesc. Noi le punem la dispoziţie un spaţiu cu toate cele necesare desfăşurării activităţii în bune condiţii şi corect este să plătească”, a mai spus Eugen Ţurcanu.

 

+10 -0
se încarcă...