Medic salvat miraculos din ghearele Covid

♦ Un medic din Botoşani va fi externat din spital după ce a fost la un pas de moarte din cauza infectării cu SARS-CoV-2
♦ Medicul a fost transferat la Bucureşti cu un elicopter după ce organismul său nu a răspuns la tratamentele administrate la Botoşani

0

Un cunoscut medic botoşănean, care a ajuns în stare critică la Bucureşti, după ce a fost diagnosticat cu Covid19, va fi externat în această săptămână, după ce aproape întreaga suflare medicală din Botoşani l-a crezut mort în mai multe rânduri în ultima săptămână, din cauza stării în care era.

Medicul cardiolog, în vârstă de 46 de ani, a fost transportat cu elicopterul la Bucureşti din cauza faptului că organismul său nu răspundea la tratamentul administrat la Botoşani. Starea bărbatului, care iniţial a refuzat intubarea, a continuat să se agraveze şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Bucureşti, astfel că medicii de acolo nu au avut altă soluţie decât intubarea lui şi ventilarea mecanică.

Timp de câteva zile, prognosticul specialiştilor de la Bucureşti a fost unul sumbru, plămânii medicului fiind extrem de afectaţi de noul coronavirus. Acestuia i-a fost administrat Remdesivir, dar şi un medicament rusesc, primit de Guvernul României în cadrul unui program de donaţii.

După mai bine de o săptămână de comă profundă, medicul a fost detubat duminică, iar miercuri a avut primul test negativ pentru SARS-CoV-2.

Astfel, acesta ar urma să fie externat din Bucureşti la finele săptămânii, după ce inclusiv medicii specialişti de acolo au spus familiei să se pregătească pentru cel mai sumbru scenariu, soţia acestuia, medic pneumolog, fiind alături de el la Bucureşti de mai bine de două săptămâni. Va urma, însă, o perioadă îndelungată de recuperare, inclusiv kinetoterapie, după ce acesta a fost imobilizat la pat timp de mai bine de trei săptămâni. “Este o veste foarte bună, pentru familie, în primul rând, dar și întreaga lume medicală din Botoșani. Va urma, desigur, o perioadă îndelungată de recuperare”, a prrcizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Transfer la Bucureşti cu elicopterul

Medicul a fost diagnosticat cu Covid19 la finalul lunii iunie, acesta fiind internat în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU). Din păcate, starea lui a continuat să se deterioreze, organismul său nerăspunzând la tratamentul administrat, iar saturaţia de oxigen din plămâni scădea în mod continuu, în ciuda eforturilor colegilor săi de a-l stabiliza. După o săptămână, pe 7 iulie, acesta a fost transferat pe secţia de reanimare a SJU pentru a se încerca creşterea saturaţiei de oxigen.

Ulterior, pe data de 8 iulie, acesta a fost transportat cu un elicopter special la Bucureşti, la Institutul „Matei Balş”, din cauza agravării continue a stării sale de sănătate. Acolo a fost început şi tratamentul cu medicamentul minune, Remdesivir, pentru că starea acestuia continua să se deterioreze, fără ca organismul să răspundă la vreun tratament.

De la debutul pandemiei la Botoşani 35 de medici au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea au mai fost testaţi pozitiv 145 de asistenţi, 74 de infirmieri, 13 registratori, 5 brancardieri şi 19 îngrijitori.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...