Chef cu droguri dejucat de jandarmi și polițiști

0

Un chef cu droguri pus la cale de un botoșănean a fost „spart” de polițiști și jandarmi. Ba mai mult, tânărul care a fost prins cu drogurile s-a ales cu o condamnare de un an de închisoare cu suspendare pentru cumpărare și deținere de droguri de mare risc. În vârstă de 21 de ani, B.G.A. va fi supus unui termen de supraveghere de patru ani, interval în care va trebui să respecte mai multe obligații stabilite de magistrați. Totodată, el va trebui să evite să fie implicat în alte infracțiuni pentru că, în caz contrar, el riscă să ajungă la pușcărie.

Cheful trebuia să aibă loc pe 13 iulie 2019, undeva în comuna Răchiți, după ce un botoșănean și-a invitat prietenii la un grătar. Cu circa o săptămână înainte, B.G.A. a cumpărat din municipiul Cluj, dintr-un club, trei foițe cu substanțe vegetale, în care știa că se află „iarbă”, adică marijuana, iar ca „bonus” ar fi primit și un pliculeț cu o substanță cristalină, care s-a dovedit a fi MDMA (n.r. – amfetamine). Nu le-a folosit atunci, ci le-a ținut pentru petrecere. Așa că, pe 13 iulie 2019, când s-a întâlnit cu ceilalți prieteni pentru a merge la grătar, el a luat și drogurile cu pricina, pe care le-a pus într-un rucsac. Au plecat cu toții cu un VW Golf spre Răchiți, însă pe traseu manifestările tinerilor le-a atras atenția unui echipaj de jandarmi, care a anunțat imediat poliția, mașina fiind oprită în trafic. Știind ce are în rucsac, B.G.A. a încercat să scape de probele compromițătoare și a aruncat plicul cu MDMA, după care a încercat să fugă, dar a fost prins imediat.

Așa se face că în loc să ajungă la grătar, întreg grupul a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean, unde tinerii au fost percheziționați. Cazul a fost preluat ulterior de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, asupra lui B.G.A. fiind găsite trei pachete din folie de aluminiu, care conțineau 2,00 grame fragmente vegetale (inflorescențe) de culoare verde-oliv, un pachet din folie de aluminiu ce conținea 0,18 grame substanță solidă, sub formă de cristale, de culoare alb-gălbui, și o cutie din carton de culoare maro, inscripționată OCB care conținea foițe din hârtie de culoare bej, analizele de laborator indicând că ar fi vorba de canabis și MDMA.

Audiat, botoșăneanul a povestit totul și a susținut că a cumpărat drogurile pentru consum propriu. De altfel, tinerii care se aflau în mașină cu el nu știau nimic de planul lui B.G.A., aceștia cunoscându-l chiar în ziua cu pricina, fiind prieteni doar cu cel care îi invitase la grătar. Trimis în judecată, botoșăneanu a recunoscut totul și s-a angajat ca pe viitor să nu mai săvârșească asemenea fapte, susținând că a înțeles pericolul reprezentat de droguri. Prin urmare, judecătorii l-au condamnat, dar au dispus suspendarea executării pedepsei.

Sentința a fost pronunțată luna trecută, însă, pentru a scăpa de pușcărie, tânărul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 zile, constând în derulare programe destinate copiilor în perioada vacanțelor școlare în cadrul Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” sau în activități de întreținere obiecte în cadrul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...