Acuzat de tentativă de omor, după un conflict tranșat cu cuțitul

Un bărbat din comuna Cordăreni a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, după un conflict tranșat cu cuțitul. Agresiunea a avut loc în urmă cu aproape patru ani, iar cercetările s-au prelungit până anul acesta.

Aflat în arest la domiciliu, Ștefan Corolea este acuzat că în seara zilei de 24 septembrie 2016, în timp ce se afla pe un drum public din localitatea Cordăreni, l-ar fi înjunghiat pe un consătean, Gheorghe I., cu care avusese o dispută.

Rănit la cap, pe corp dar și la mâini și picioare, consăteanul a fost transportat la spital și a necesitat 22-25 zile de îngrijiri medicale. Având în vedere natura leziunilor și zonele vizate de lovituri, anchetatorii au stabilit că la mijloc ar putea fi vorba de o tentativă de omor.

Ștefan Corolea a fost trimis în boza acuzaților și urmează să răspundă în fața magistraților pentru faptele comise. Dosarul penal întocmit pe numele lui a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Botoșani, care urmează să verifice legalitatea administrării probelor și a întocmirii rechizitoriului, după care va stabili data la care va începe procesul. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, bărbatul va beneficia de prezumția de nevinovăție, trimiterea în judecată fiind doar o etapă a procesului penal.

Deja ai votat!