Biciclist trimis în comă la Iaşi

0

Un bărbat de 51 de ani, din Mihăileni, a ajuns la Iaşi în stare critică, după un accident de bicicletă. Bărbatul se deplasa spre casă, în după-amiaza zilei de joi, însă la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut cu capul pe asfalt.

Incidentul a avut loc în timp ce bărbatul se deplasa cu o bicicletă pe drumul județean 291B din localitatea de domiciliu. „Acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers pe un sector de drum in curbă și în pantă, împrejurare în care a căzut pe partea carosabilă”, a precizat Simona Puşcaşu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.

Bărbatul a rămas inconştient pe asfalt din cauza loviturii la cap, acesta fiind preluat de o ambulanţă apelată de oamenii din sat, martori la evenimentul nefericit. Mai întâi bărbatul a fost transportat la Spitalul dorohoi, unde a fost supus unui computer tomograf, care a scos la iveală mai multe leziuni craniene grave, astfel că a fost solicitat transferul direct la Iaşi. „Pacientul a fost preluat de echipajul cu medic al SJA şi transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, cu un traumatism cranian acut şi cu un hematom la nivel cranian, inconştient”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.

Din cauza stării în care era, bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă la spital i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

+11 -1
se încarcă...