Drumuri sub blestemul contestațiilor

0

Peste două drumuri județene parcă a căzut blestemul contestațiilor. Este vorba de „Modernizare DJ 293, Coțușca – Ghireni – DN 24C”, adică 6,65 kilometri, și „Modernizare DJ 292A, Corlăteni – Dimăcheni”, lung de 2,5 kilometri.

Lucrările la cele două drumuri trebuiau terminate de ceva timp, dar încă nici nu au început din cauza contestațiilor depuse de constructori și a abandonării lor de către cei care le-au câștigat ulterior.

Inițial, ele au fost scoase la licitație în 2018, iar, după contestații, Tehnic Asist a fost firma desemnată să le realizeze. Numai că, la scurt timp, firma a intrat în insolvență, iar apoi a reziliat contractele semnate. Ulterior, cele două sectoare de drum au fost scoase din nou la licitație. Pentru drumul Coţuşca – Ghireni – DN 24C a fost depusă o ofertă din partea Conrec, care era mai mare decât suma oferită de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP), în timp ce pentru Dimăcheni – Corlăteni nu a fost nicio ofertă. În aceste condiții licitațiile au fost anulate și cele două sectoare de drum și au fost a treia oară la licitație după majorarea devizelor de către consilierii județeni, cu aproximativ 1,5 milioane de euro.

La licitație au fost depuse câte trei oferte pentru fiecare din cele două sectoare de drum și, deși în procedură simplificată, aceasta nu s-a finalizat, deoarece constructorii desemnați câștigători au fost contestați.

Comisia de licitație din cadrul DJDP a dat câștigătoare asocierea dintre Construct Com, firmă controlată mai nou de Liviu Conțac, și Cornells Floor, doar că aceasta a fost contestată de către Conrec. „S-au depus toate actele la CNSC (n.r. – Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) și cei de la Drumuri au avut câștig de cauză. Cel mai probabil săptămâna viitoare (n.r. – săptămâna asta) se vor finaliza procedurile și se va da ordinul de începere al lucrărilor”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), responsabilul cu drumurile.

O situație oarecum similară s-a petrecut și la celălalt sector de drum, de data aceasta asocierea condusă de Cornells Floor, contestând câștigătorul, asocierea condusă de Vulturi (n.r. – Try Betoane). „S-au trimis și aici documente și sperăm să avem o decizie cât mai repede pentru a începe să lucrăm. Sunt sectoare mici de drum, pe care ar trebui să le finalizăm până la venirea frigului”, a mai spus oficialul CJ.

+4 -2
se încarcă...