spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTDrumuri sub blestemul contestațiilor

Drumuri sub blestemul contestațiilor

Peste două drumuri județene parcă a căzut blestemul contestațiilor. Este vorba de „Modernizare DJ 293, Coțușca – Ghireni – DN 24C”, adică 6,65 kilometri, și „Modernizare DJ 292A, Corlăteni – Dimăcheni”, lung de 2,5 kilometri.

Lucrările la cele două drumuri trebuiau terminate de ceva timp, dar încă nici nu au început din cauza contestațiilor depuse de constructori și a abandonării lor de către cei care le-au câștigat ulterior.

Inițial, ele au fost scoase la licitație în 2018, iar, după contestații, Tehnic Asist a fost firma desemnată să le realizeze. Numai că, la scurt timp, firma a intrat în insolvență, iar apoi a reziliat contractele semnate. Ulterior, cele două sectoare de drum au fost scoase din nou la licitație. Pentru drumul Coţuşca – Ghireni – DN 24C a fost depusă o ofertă din partea Conrec, care era mai mare decât suma oferită de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP), în timp ce pentru Dimăcheni – Corlăteni nu a fost nicio ofertă. În aceste condiții licitațiile au fost anulate și cele două sectoare de drum și au fost a treia oară la licitație după majorarea devizelor de către consilierii județeni, cu aproximativ 1,5 milioane de euro.

La licitație au fost depuse câte trei oferte pentru fiecare din cele două sectoare de drum și, deși în procedură simplificată, aceasta nu s-a finalizat, deoarece constructorii desemnați câștigători au fost contestați.

Comisia de licitație din cadrul DJDP a dat câștigătoare asocierea dintre Construct Com, firmă controlată mai nou de Liviu Conțac, și Cornells Floor, doar că aceasta a fost contestată de către Conrec. „S-au depus toate actele la CNSC (n.r. – Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) și cei de la Drumuri au avut câștig de cauză. Cel mai probabil săptămâna viitoare (n.r. – săptămâna asta) se vor finaliza procedurile și se va da ordinul de începere al lucrărilor”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), responsabilul cu drumurile.

O situație oarecum similară s-a petrecut și la celălalt sector de drum, de data aceasta asocierea condusă de Cornells Floor, contestând câștigătorul, asocierea condusă de Vulturi (n.r. – Try Betoane). „S-au trimis și aici documente și sperăm să avem o decizie cât mai repede pentru a începe să lucrăm. Sunt sectoare mici de drum, pe care ar trebui să le finalizăm până la venirea frigului”, a mai spus oficialul CJ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...