Continuă curăţenia în cimitire. Echipele DSPSA se mută în Cimitirul Eternitatea

0

În ultimele zece zile, echipele Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement au făcut curăţenie în Cimitirul Pacea, iar de astăzi, 3 august, se mută în Cimitirul Eternitatea.

Am scos, în mare, ce s-a putut. Acolo ar trebui să mai stăm cel puţin o lună ca să facem bec. Am intrat pe aleile principale, secundare, am tăiat tufele de pe unele mormintele părăsite. Problema este că cimitirul este invadat de vegetaţia crescută la întâmplare. În primul rând am degajat toate căile de acces, principale şi secundare, am curăţat cu pioşenie cele două zone cu morminte ale eroilor”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Potrivit acestuia, o mare problemă este reprezentată de candelele din plastic, care nu sunt primite la nici un centru de reciclare. „Avem o problemă ca municipalitate şi eu o să propun pe viitor, dacă mă voi regăsi în viitorul CL, să se găsească o soluţie pentru acele candele din plastic. E o problemă ecologică. Reciclabile nu sunt nici coroanele din plastic”, a mai explicat oficialul.

Deşi în spaţiul public au existat comentarii vizavi de intervenţiile muncitorilor DSPSA în cimitirele administrate de Urban Serv, Eugen Ţurcanu a apreciat că nu este nicio problemă. „Noi suntem un serviciu public şi am acţionat la ordinul primarului pe domeniul public al municipiului Botoşani. Nu vom fi plătiţi în plus. Nu ne-am propus să câştigăm mai mulţi bani, ci să rezolvăm o problemă a municipiului. În paralel cu lucrarea asta, am mai primit o altă lucrare de la Direcţia Edilitare. Am cosit 13,7 hectare în vechea rampă de deşeuri a oraşului. În câteva zile am terminat şi acolo. A fost control de la Garda de Mediu şi s-a dat ca măsură să se cosească toată rampa”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

Deja ai votat!
se încarcă...