Definitivat 2020 – 83 de profesori şi-au câştigat dreptul de a lucra în învăţământul preuniversitar

0

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat astăzi, 3 august, cu o zi mai devreme de data stabilită în calendar, rezultatele finale ale examenului naţional de definitivare în învăţământ. Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ, după soluționarea contestațiilor, este 72,45% (în creștere cu 3,28%, comparativ cu rezultatele inițiale – 69,17%).

La nivelul județului Botoșani, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare este 64,84% (în creștere cu 3,9% comparativ cu rata iniţială, care a fost de 60,94%).

Astfel, din cei 128 de candidați botoşăneni cu note la proba scrisă, 83 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. După susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, fuseseră declarați promovați 78 de candidați botoşăneni.

Proba scrisă din cadrul examenului de definitivare în învăţământ a fost susţinută pe 22 iulie. La examen au avut dreptul să participe 153 de candidați botoşăneni, însă s-au prezentat în săli 149, iar 21 s-au retras după primirea subiectelor invocând motive personale sau medicale.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate la acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Deja ai votat!
se încarcă...