Tată bătut cu sălbăticie de propriul fiu (video)

Un bătrân în vârstă de 74 de ani a ajuns în stare critică la spital după ce a fost bătut cu sălbăticie de propriul fiu, în vârstă de 39 de ani. Tragedia a avut loc astăzi, în satul Călăraşi. Cei doi locuiesc împreună, iar dimineaţă la locuinţa acestora a mers un ginere al bătrânului. Când a intrat, însă, în casă acesta a descoperit o imagine de coşmar, socrul său fiind într-o baltă de sânge. Îngrozit bărbatul a sunat la 112 pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de ambulanţă şi poliţie.

Fiul bărbatului a fost găsit în curtea casei, acesta părând extrem de liniştit, deşi tocmai îşi snopise în bătaie tatăl.

Cadrele medicale i-au acordat victimei primul ajutor după care au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe, starea sa fiind una critică. „La locul solicitării am găsit un pacient în vârstă de 74 de ani, cu un politraumatism prin agresiune, cu plagă înjunghiată în regiunea hemitoracelui stâng. A fost stabilizat şi transportat la UPU pentru mai multe investigaţii”, a declarat medicul Eduard Gurău din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Bărbatul ar trebui să fie transferat la Iaşi, însă, starea sa este atât de gravă încât nu permite transferul. „Pacientul se prezintă în serviciul de urgenţă într-o stare foarte gravă, comă Glasgow 3, secundar unui politraumatism produs prin agresiune. Pacientul prezintă traumatism cranio cerebral important, cu fracturi ale oaselor feţei, cu hematom cerebral, multiple fracuri costale, contuzie abdominală. În perioada investigaţiilor a instalat stop cardio-respirator cu reversibilitate, dar care păstrează semne de instabilitate hemodinamică”, a declarat medicul Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoşani.

La spital a ajuns şi agresorul. Bărbatul, care are probleme psihice, susţine că şi-a lovit tatăl deoarece l-a văzut pe diavol în acesta. Fiul a declarat că şi-a lovit părintele de cel puţin 30 de ori cu pumnul în cap, iar bătrânul prezintă şi o plagă înjunghiată. Cadrele medicale au fost şocate de violenţa traumatismelor pe care le prezintă pacientul.

Agresorul a fost reţinut de poliţişti şi internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean. „Colegii care s-au deplasat la faţa locului au identificat în curtea locuinţei un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea faptei. Acesta a fost preluat şi internat la Secţia de Psihiatrie în vederea expertizării. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie”, a declarat Simona Puşcaşu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

 

Deja ai votat!