Mihai Țurcanu este noul șef al Direcției Sanitar-Veterinare

0

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani are din nou echipa de conducere completă. Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) l-a numit în funcția de director executiv în locul devenit vacant prin decesul neașteptat și fulgerător al Minodorei Vasiliu pe Mihai Țurcanu, liberalul candidat la postul de europarlamentar.

Numele lui Mihai Țurcanu a fost vehiculat de mai multe ori în ultimele luni și pentru mai multe, funcții inclusiv cea președinte al ANSVSA sau al Protecției Consumatorului. „Astăzi (n.r. – ieri) am fost informat de numire. Este o mare responsabilitate, mai ale că am avut succes la nivel național și trebuie să demonstrez și la nivel local. Prioritatea mea va fi consumatorul și fermierul. Noi trebuie să dăm siguranța că produsele care ajung pe masa consumatorului sunt sigure”, a declarat Mihai Țurcanu. Acesta se arată fericit de faptul că va face echipă cu Ovidiu Airimițoaie la conducerea DSVSA Botoșani. „Am făcut echipă bună și în conducerea ANSVSA și am lăsat lucruri frumoase în urmă. Vrem să continuăm pe aceeași linie și la Botoșani și să se concretizeze visele mele profesionale”, a mai spus Țurcanu, adăugând că va dezbrăca mantia politică atâta vreme cât va fi în timpul programului. „Mantia de politician o voi îmbrăca după ora 18:00. Nu voi confunda niciodată niciodată serviciul cu politica”, a conchis noul director liberal al DSVSA Botoșani.

De profesie medic veterinar, Mihai Țurcanu va împlini în această toamnă 45 de ani. El a condus ANSVSA în perioada 23 mai 2012 – 13 martie 2013, când a demisionat din cauza scandalul laptelui importat din Ungaria și contaminat cu aflatoxină. Ulterior a fost consilierului premierului Victor Ponta. Pe 2 martie 2015 a devenit europarlamentar după demisia lui Eduard Hellvig, care, ulterior, a fost validat de plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru funcţia de director al SRI.

Deja ai votat!