Peste câteva ore se opreşte apa. Clienţii Nova Apaserv sunt rugaţi să-şi facă rezerve de apă

0
925

Botoşănenii trebuie să îşi facă rezerve de apă pentru că echipele Nova Apaserv vor trebui să intervină pentru remedierea unei avarii în zona Leorda. „Este o pierdere de apă pe conducta de apă tratată, aducţiune Bucecea – Botoşani. Pierderea a fost mai mică, acum este mai mare, plus că se inundă şi un teren agricol. Problema a apărut de câteva zile însă, fiind un proiect european, întâi ne-am documentat. Conducta a fost adusă din Polonia şi am luat legătura cu producătorul, cu firma care a executat lucrarea. Au fost mai multe discuţii ca să vedem despre ce este vorba acolo”, a explicat Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv.

Avaria s-a produs la Leorda, în apropiere de calea ferată.

Echipele Nova Apaserv vor lua măsuri pentru a fi asigurată apă din rezervoare, însă este puţin probabil că aceasta va asigura necesarul, în condiţiile în care consumul va fi mare. „Marţi noapte vom face manevrele de oprire a apei. O să avem rezervoarele pline pe Botoşani, Dorohoi, Flămânzi. Având  rezervoarele pline şi tratând în jur de 1.900 de metri cubi de apă pe oră, apă care vine de la Bucecea şi o tratăm noi la Cătămărăşti, sperăm să putem să asigurăm apă între 12 şi 16 ore, dar depinde şi de consum. În primă fază se va resimţi scăderea presiunii la apă la etajele superioare”, a spus oficialul.

Oprirea apei este cât se poate de delicată, în actualul context epidemiologic şi în condiţiile în care ne aflăm în plină vară, însă lucrarea la conducta care se află la o adâncime de cinci metri nu mai poate fi amânată. „Dacă amânăm lucrurile prea mult, riscăm să bubuie de tot. Producătorul ne-a dat asigurări că acea conductă are garanţie 50 de ani, că este o lucrare de calitate. Acum, nu ştim ce este acolo, ar fi o îmbinare între o piesă metalică şi o piesă de polietilenă, cam asta bănuim noi că ar fi”, a concluzionat Romeo Obuf.

Furnizarea apei va fi oprită astăzi, 4 august, la ora 22:00, iar manevrele de  repunere în funcțiune a sistemului vor începe în ziua de miercuri, 5 august, ora 18:00.

Având în vedere că umplerea și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat, pentru evitarea producerii unor eventuale avarii, reluarea furnizării apei va fi resimțită diferențiat de către clienţii Nova Apaserv, în funcţie de locul de consum.

Pentru evitarea efectelor negative cauzate de lipsa apei, botoşănenii sunt rugaţi să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Deja ai votat!