joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTPeste câteva ore se opreşte apa. Clienţii Nova Apaserv sunt rugaţi să-şi...

Peste câteva ore se opreşte apa. Clienţii Nova Apaserv sunt rugaţi să-şi facă rezerve de apă

Botoşănenii trebuie să îşi facă rezerve de apă pentru că echipele Nova Apaserv vor trebui să intervină pentru remedierea unei avarii în zona Leorda. „Este o pierdere de apă pe conducta de apă tratată, aducţiune Bucecea – Botoşani. Pierderea a fost mai mică, acum este mai mare, plus că se inundă şi un teren agricol. Problema a apărut de câteva zile însă, fiind un proiect european, întâi ne-am documentat. Conducta a fost adusă din Polonia şi am luat legătura cu producătorul, cu firma care a executat lucrarea. Au fost mai multe discuţii ca să vedem despre ce este vorba acolo”, a explicat Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv.

Avaria s-a produs la Leorda, în apropiere de calea ferată.

Echipele Nova Apaserv vor lua măsuri pentru a fi asigurată apă din rezervoare, însă este puţin probabil că aceasta va asigura necesarul, în condiţiile în care consumul va fi mare. „Marţi noapte vom face manevrele de oprire a apei. O să avem rezervoarele pline pe Botoşani, Dorohoi, Flămânzi. Având  rezervoarele pline şi tratând în jur de 1.900 de metri cubi de apă pe oră, apă care vine de la Bucecea şi o tratăm noi la Cătămărăşti, sperăm să putem să asigurăm apă între 12 şi 16 ore, dar depinde şi de consum. În primă fază se va resimţi scăderea presiunii la apă la etajele superioare”, a spus oficialul.

Oprirea apei este cât se poate de delicată, în actualul context epidemiologic şi în condiţiile în care ne aflăm în plină vară, însă lucrarea la conducta care se află la o adâncime de cinci metri nu mai poate fi amânată. „Dacă amânăm lucrurile prea mult, riscăm să bubuie de tot. Producătorul ne-a dat asigurări că acea conductă are garanţie 50 de ani, că este o lucrare de calitate. Acum, nu ştim ce este acolo, ar fi o îmbinare între o piesă metalică şi o piesă de polietilenă, cam asta bănuim noi că ar fi”, a concluzionat Romeo Obuf.

Furnizarea apei va fi oprită astăzi, 4 august, la ora 22:00, iar manevrele de  repunere în funcțiune a sistemului vor începe în ziua de miercuri, 5 august, ora 18:00.

Având în vedere că umplerea și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat, pentru evitarea producerii unor eventuale avarii, reluarea furnizării apei va fi resimțită diferențiat de către clienţii Nova Apaserv, în funcţie de locul de consum.

Pentru evitarea efectelor negative cauzate de lipsa apei, botoşănenii sunt rugaţi să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...