Romeo Obuf – „Este un consum foarte mare de apă. E ca şi cum s-ar apropia Paştele sau Crăciunul”

0

Chiar dacă reprezentanţii Nova Apaserv au anunţat că furnizarea apei va fi oprită astăzi, 4 august, la ora 22:00, în unele zone ale municipiului Botoşani deja nu este apă, sau presiunea este scăzută. Această problemă a apărut din cauză că, aşa după cum li s-a recomandat, botoşănenii şi-au făcut rezerve de apă.

Este un consum foarte mare de apă. E ca şi cum s-ar apropia Paştele sau Crăciunul. Probleme sunt în zona Independenţei, fostul Banc Post. La etajele superioare deja au început să apară probleme. Se consumă foarte multă apă. Se consumă cam cu 300 – 400 de metri cubi pe oră mai mult, comparativ cu o zi obişnuită”, a explicat Romeo Obuf, directorul operaţional Nova Apaserv.

Potrivit oficialului, au fost luate măsuri pentru a fi asigurată apă din rezervoare, însă este puţin probabil ca rezerva constituită să asigure necesarul, în condiţiile în care consumul va fi foarte mare. „O să avem rezervoarele pline pe Botoşani, Dorohoi, Flămânzi. Având  rezervoarele pline şi tratând în jur de 1.900 de metri cubi de apă pe oră, apă care vine de la Bucecea şi o tratăm noi la Cătămărăşti, sperăm să putem să asigurăm apă între 12 şi 16 ore, dar depinde şi de consum”, a spus oficialul.

Apa va fi oprită astăzi, 4 august, la ora 22:00, iar manevrele de  repunere în funcțiune a sistemului vor începe mâine, 5 august, la ora 18:00.

Având în vedere că umplerea și reechilibrarea sistemului sunt operațiuni ce trebuie să se facă lent și treptat, pentru evitarea producerii unor eventuale avarii, reluarea furnizării apei va fi resimțită diferențiat de către clienţii Nova Apaserv.

Deja ai votat!