Șefa CAS și soțul transferați cu elicopterul la București

0

Florin Nicolau şi soţia sa Carmen Nicolau, şefa Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoşani au fost transferaţi aseară cu elicopterul la Bucureşti după ce s-au îmbolnăvit de Covid19. Florin Nicolau era în stare critică, acesta fiind internat pe Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), iar zilele trecute fiica lui a cerut ajutorul botoşănenilor pentru a dona plasmă de la pacienţi vindecaţi de Covid. Starea inginerului de la Nova ApaServ a continuat, însă, să se înrăutăţească motiv pentru care a fost intubat.

Reprezentanţi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au luat legătura cu mai mulţi directori de spitale din ţară, inclusiv cu ministrul Sănătăţii, pentru a se încerca transferul şi tratamentul acestuia într-un spital mai bine cotat ca soluţii de tratare a bolnavului şi care dispune şi de schemele de tratament actualizate în lupta cu Covid19. „Mai multe spitale din ţară au spus deja că au Secţiile ATI pline la paturile care necesită ventilare mecanică. Facem tot posibilul şi demersuri să încercăm transferul fiecărui pacientul şi ţinem legătura inclusiv cu domnul ministru Tătaru. Din fericire, am reuşit să obţinem un loc la Institutul «Matei Balş» pentru un pat cu ventilare mecanică”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Cei doi soţi au fost transportaţi cu ambulanţele până la aeroport de unde urmau să fie preluaţi de un elicopter pentru a fi transferaţi în capitală.

Deja ai votat!