Timp de trei zile, pompierii vor duce cu cisternele apă la spitale (video)

Oprirea apei în județul Botoșani din cauza unei avarii pe conducta de apă tratată Bucecea – Botoşani, în zona Leorda, pe perioadă de pandemie și în cea mai fierbinte perioadă a acestui an, a pus în alertă autorităţile locale.

Reunit la sediul Prefecturii, în cadrul unei ședințe Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis ca ISU Botoșani să desfășoare „misiuni de sprijin prin alocarea motopompei de mare capacitate, MP 600, în vederea asigurării suportului necesar remedierii de urgență a avariei apărută pe conducta” de alimentare cu apă a județului. De asemenea, CJSU a decis ca Spitalul Județean să asigure „de la operatorii economici specializați necesarul de apă potabilă tuturor secțiilor medicale din coordonare, pentru perioada 4-6.08.2020”. Chiar dacă reprezentanţii operatorului vorbesc de reluarea furnizării apei începând cu ora 18:00 a zilei de miercuri, CJSU a luat în calcul posibilitatea ca nici joi spitalele să nu primească apă, motiv pentru care pompierii vor trebui să le aprovizioneze cu apă menajeră și potabilă. „Noi aveam nevoie de aceste cisterne cu apă potabilă ca rezervă în caz că se prelungește starea de avarie, nu chiar când se oprește. Nu imediat! Avem rezervele noastre, dar dacă se prelungește prea mult să nu le terminăm”, a declarat medicul Radu Malancea.

Prezent la ședință, Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv, a declarat că miercuri, în jurul orei 12:00, se va ști cu exactitate cât timp va rămâne orașul fără apă, totul depinzând de natura avariei din zonă.

Manevrele de furnizare a apei vor începe în această seară, la ora 22:00, și în funcție de consum și zona în care se află locuitorii municipiului, aceștia mai pot avea apă la robinete 12-16 ore.

Deja ai votat!