Titularizare 2020 – 56,64% dintre candidaţii botoşăneni au obţinut note peste 7

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au anunţat că, la Botoşani, 56,64% dintre candidaţii care au susţinut Concursul naţional de titularizare au note peste 7.00, rezultat care le dă dreptul să se încadreze în învăţământ pe perioadă nedeterminată. Acest rezultat este mai bun în raport cu cele din ultimii trei ani: 50,88 % în 2019, 46,44 % în 2018, respectiv 42,47 % în 2017.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 514 de candidați botoşăneni din cei 570 înscriși.

În centrele de evaluare au fost notate 452 de lucrări, întrucât: 58 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, un candidat a fost eliminat, iar lucrările a trei candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidatul eliminat pentru tentativă de fraudă nu va fi repartizat pe post în anul școlar 2020-2021”, a declarat Ana-Maria Loghin, inspector şcolar, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Contestațiile pot fi depuse la sediul IŞJ sau transmise prin mijloace electronice. Candidaţii nemulţumiţi de note au avut la dispoziţie pentru depunerea contestaţiilor ziua de ieri, de la afişarea contestaţiilor şi până la ors 21.00. Totodată, contestaţii mai pot fi depuse şi astăzi, 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi afişate la sediul IŞJ şi pe site-ul titularizare.edu.ro, pe 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minim nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minim nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online, organizate de către IŞJ, în perioada 12 – 14 august.

Deja ai votat!