Afaceri cu țigări de contrabandă dejucate de polițiștii de la Economic

Percheziţii la traficanţii de ţigări de contrabandă. În cursul acestei dimineți, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE), cu sprijinul polițiștilor din Săveni, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la locațiile aparținând unui bărbat de 52 ani, din localitatea Petricani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Cu prilejul perchezițiilor efectuate, anchetatorii au găsit 772 pachete de țigarete de proveniență duty-free, pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale de proveniență și despre care cunoaștea că provin din activități de contrabandă.

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, prejudiciul cauzat bugetului de stat urmând a fi cuantificat de către organele fiscale.

Traficant depistat în trafic

Marți, pe 4 august a.c., polițiștii din cadrul SICE au identificat în trafic, pe raza municipiului Botoșani, un autoturism condus de un bărbat de 38 ani din localitate. Cu ocazia percheziționării autoturismului și a șoferului, polițiștii au găsit 87 pachete de țigarete, de proveniență duty free și Republica Moldova, fără documente legale de proveniență.

Totodată, asupra conducătorului auto a fost găsită suma de 6012 lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că provine din activități de contrabandă, fapt pentru care a fost indisponibilizată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, țigaretele fiind ridicate în vederea confiscării.

Deja ai votat!