Avaria de la Leorda a fost rezolvată (video)

0

Astăzi, 5 august, la ora 17.00, cu o oră mai devreme de ora anunţată, muncitorii Nova Apaserv au încheiat lucrările la Leorda, care au presupus remedierea avariei la conducta de apă tratată, aducţiune Bucecea – Botoşani. „Am început repunerea în funcţiune a sistemului. Deja funcţionăm cu 250 de metri cubi pe oră, de la Bucecea către Botoşani, apă tratată. În jur de ora 0.00, va intra apa pe conducta de aducţiune în Cătămărăşti. La această oră mai avem apă în rezervoare, deci apă este pe municipiul Botoşani”, a declarat ieri după amiază Romeo Obuf, director operaţional Nova Apaserv.

Deşi apa a fost oprită marţi seară, la ora 22.00, în multe zone ale oraşului a curs apă la robinete, dat fiind faptul că s-a folosit apa din rezervoarele existente pe Botoşani, Dorohoi, Flămânzi. Au fost totuşi probleme în zona Penitenciarului, Cătămărăşti, în general în capetele de reţea. În schimb, nu a fost apă în zonele înalte din municipiul Dorohoi, dar şi în localităţi rurale cum ar fi Răchiţi, Stăuceni, Unţeni, Copălău, Cerbu, Cristeşti.

Cum botoşănenii au fost informaţi din timp să-şi facă rezerve de apă, consumul a fost unul similar celui din preajma Paştelui sau Crăciunului. „Nu am avut cetăţeni nemulţumiţi că nu au apă. În schimb, am primit reclamaţii de la cetăţeni care ne-au spus că şi-au făcut rezerve şi apa nu s-a oprit. Niciodată nu putem mulţumi pe toată lumea. Ne bucurăm că ne-am încadrat în termenul anunţat, ba, mai mult am rezolvat problema cu o oră înainte de cea anunţată”, a explicat oficialul.

Romeo Obuf a explicat că avaria s-a produs ca urmare a cedării unei piese de îmbinare între două conducte de polietilenă.

La avarie au lucrat 12 muncitori din cadrul Nova Apaserv. Pentru ei au fost câteva ore „de foc” deoarece au lucrat acolo 15 ore.

PS – filmul a fost realizat înainte de remedierea avariei.

 

 

 

Deja ai votat!