Centrul de Creaţie organizează o nouă ediţie a Salonului Internaţional de Artă Naivă

0

În perioada 8 – 31 august, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, având drept parteneri Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani și Uniunea Creatorilor de Artă -Filiala Iași, organizează cea de a VIII-a ediție a Salonului Internațional de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”. Această ediţie este dedicată memoriei Margaretei Mihalache, expert al Ministerului Culturii din 2012 și consultant artistic al CJCPCT, care a plecat la ceruri în luna mai a acestui an. Margareta Mihalache a reuşit să reia tradiţia organizării salonului de artă naivă la Botoşani, începând din noiembrie 2009.

Vernisajul care va avea loc sâmbătă, 8 august, începând cu ora 12:00, în sediul Direcţiei Judeţene de Cultură. Lucrările expuse vor fi prezentate de Felicia Acsinte, critic de artă.  Moderatori vor fi etnograful Steliana Băltuţă şi Calistrat Robu, preşedinte UCA – Filiala Iaşi.

Prezentarea expoziției va fi continuată cu lansarea volumului trilogie („Misterul lupului alb”, „Drumul spre lumină”, „Diluviul durerii”), avându-l ca autor pe recunoscutul artist naiv ieșean, Calistrat Robu, care și expune pictură naivă.

Pe simeze vor fi expuse lucrări de artă naivă realizate de 44 artiști din România, Israel, SUA, Franța, Italia, Cehia, Slovacia, Lituania, Finlanda.

 

Deja ai votat!