Titularizare 2020 – Zeci de candidaţi s-au declarat nemulţumiţi de notele primite la proba scrisă

67 de candidaţi care au susţinut concursul de titularizare în acest an s-au declarat nemulţumiţi de notele primite. Cele mai multe contestaţii, 16, au fost primite de la candidaţii care au susţinut proba scrisă la disciplina educaţie fizică şi sport. Opt contestaţii au fost depuse de cei care au susţinut proba scrisă la disciplina arte vizuale, şase de  învăţători şi cinci de către cei care au  susţinut proba la limba franceză. Au mai contestat notele trei educatoare, trei profesori de matematică şi trei de educaţie muzicală. La acestea se adaugă câte două contestaţii la chimie, cultură civică, economie, fizică, geografie, limba şi literatura română, mecanică, psihologie specială şi religie ortodoxă, respectiv câte o contestaţie la disciplinele educaţie muzicală specializată (muzică instrumentală), industrie alimentară, istorie, limba engleză.

Lucrările ale căror note au fost contestate vor fi reevaluate, iar rezultatele vor fi anunţate pe 11 august.

La nivelul judeţului Botoşani, 56,64% dintre candidaţi au note peste 7.00, rezultat care le dă dreptul să se încadreze în învăţământ pe perioadă nedeterminată. Acest rezultat este mai bun în raport cu cele din ultimii trei ani: 50,88 % în 2019, 46,44 % în 2018, respectiv 42,47 % în 2017.

La proba scrisă s-au prezentat 514 de candidați din cei 570 înscriși. În centrele de evaluare au fost trimise 452 de lucrări deoarece 58 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, un candidat a fost eliminat, iar lucrările a trei candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidatul eliminat pentru tentativă de fraudă nu va fi repartizat pe post în anul școlar 2020-2021.

În perioada 12 – 14 august, Inspectoratul Şcolar Judeţean va organiza şedinţe pentru repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă.

Deja ai votat!