Transportator de lemne amendat și lăsat fără marfă

0

Un tânăr care efectua un transport ilegal de lemne s-a ales cu două sancțiuni, dar și cu marfa confiscată, în urma unui control în trafic.

În vârstă de 24 de ani, tânărul conducea miercuri o autoutilitară în care avea lemne, însă a făcut o greșeală – nu și-a pus centura de siguranță. Acest lucru le-a atras atenția polițiștilor de la Formațiunea Rutieră Săveni, care l-au tras imediat pe dreapta pentru a-l sancționa.

Era o abatere oarecum minoră, însă, polițiștii au extins verificările și asupra cantității de lemne, descoperind că tânărul transporta doi metri cubi de lemne, fără să dețină documente legale de proveniență. Mai mult de atât, autovehiculul nu avea toate elementele de caroserie, lipsindu-i oblonul din spate.

Prin urmare, șoferul s-a ales cu două amenzi – una de 5.000 de lei pentru transport ilegal de lemne, iar cealaltă de 290 de lei pentru încălcarea Codului Rutier. De asemenea, polițiștii au dispus ca măsuri complementare reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii, dar și confiscarea lemnelor.

Deja ai votat!