Bogdan Buhăianu despre intervenţia DSPSA în cimitire – „Campanie electorală pe bani publici”

0

Bogdan Buhăianu, director general al Urban Serv, a organizat astăzi o conferinţă de presă pentru a răspunde criticilor lansate ieri de primarul Cătălin Flutur la adresa societăţii de salubrizare. Una dintre temele abordate a vizat curăţenia făcută în cimitire de către  muncitorii Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA).

Primarul municipiului a folosit angajați de la DSPSA, au făcut două-trei exerciții de forță în două-trei zile în cele două cimitire. Au venit cu 15 – 20 angajați, angajați scoși din frontul de muncă de la DSPSA, deci angajați care nu și-au făcut treaba într-o altă parte a orașului sau angajați care sunt în plus pe organigrama DSPSA, nu au treabă, nu au ce căuta pe acea organigramă și au făcut un exercițiu de forță, o campanie electorală pe bani publici pentru a arăta că se poate face curățenie în cimitire”, a spus Bogdan Buhăianu.

Oficialul ar fi salutat această activitate, dacă era făcută într-un mod benevol, printr-un ONG sau chiar în timpul liber de către unii oficiali. El a reamintit că împreună cu colegii săi din Urban Serv a participat la acţiuni de ecologizare în cimitire, una fiind programată şi în primăvara acestui an, anulată de actualul context epidemiologic.

Domnul Flutur a descoperit acum, cu o lună jumătate înainte de campanie, cimitirele din Botoșani. Aceste probleme în cimitire sunt de ani de zile și dumneavoastră le cunoașteți foarte bine. Nu poți să vii cu o lună jumătate înainte de campanie, să iei angajați de la o societate pe care o controlezi 100% și să îți faci campanie electorală în cimitire. A fost un exercițiu de imagine”, a precizat Bogdan Buhăianu, adăugând că activitatea Urban Serv are la bază contracte clare şi legi. Potrivit contractului încheiat cu municipalitatea, muncitorii Urban Ser trebuie să salubrizeze şi să întreţină aleile din cimitire, nu şi mormintele. Mai mult, cei zece muncitori din cimitire sunt ocupaţi cu înmormântările, dat fiind faptul că zilnic sunt șase – șapte înmormântări pe zi în Cimitirul Pacea și două – trei la Eternitatea.

Întrebat dacă a încercat să rezolve aceste probleme, directorul Urban Serv a făcut referire la adresele trimise primăriei pe tema curăţeniei din cimitire şi fundamentării unor tarife. Solicitările au plecat de la faptul că tarifele în cimitire sunt printre cele mai mici din ţară, o concesiune a unui loc de veci pe 10 ani fiind de doar 280 de lei.

După ce s-a ieşit din starea de urgenţă, foarte mulţi oameni au venit în cimitire să facă curat, de aici rezultând cantităţi enorme de gunoi. O dată la două zile am scos din cimitir 1,5 – 2 tone de gunoi. Această situaţie intra într-o normalitate, dar domnul Flutur a considerat necesar să se urce politic pe acest subiect şi să facă campanie electorală, ajutat de o altă societate din subordinea dumnealui, deci pe bani publici”, a concluzionat Bogdan Buhăianu.

Nemulţumit de modul în care arată cele două cimitire, primarul Cătălin Flutur a cerut conducerii DSPSA să intervină cu echipele proprii pentru a face curăţenie. Fiind un serviciu public, DSPSA a acţionat la dispoziţia primarului, însă nu va primi bani în plus. Cătălin Flutur a dat asigurări că de acum se va ocupa personal ca toate serviciile şi structurile municipalităţii să lucreze pentru botoşăneni.

Deja ai votat!
se încarcă...