Botoșăneanul bănuit că a agresat sexual o femeie a fost arestat

Botoșăneanul în vârstă de 54 de ani, bănuit că a agresat sexual o femeie din orașul Avrig (județul Sibiu), a fost arestat preventiv. Reținut inițial de polițiști pentru 24 de ore, bărbatul, Ioan Toma, care figurează în evidențele poliției ca fiind revidivist, a fost prezentat ieri în fața instanței de judecată pentru drepturi și libertăți de la Judecătoria Avrig și arestat pentru 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, agresiunea ar fi avut loc pe 21 februarie a.c., când bărbatul, care se afla în vizită la rudele sale din județul Sibiu, a intrat într-un magazin și, fiind în stare de ebrietate, a agreat sexual o femeie. Victima a reușit să refugieze în curtea magazinului, dar bărbatul s-a dus după ea. Ca să-și asigure scăparea, femeia l-a lovit cu piciorul și a reușit să fugă, după care a cerut ajutor trecătorilor.

Ancheta a fost demarată în luna februarie, cercetările fiind efectuate de polițiștii din Avrig. Identificat, botoșăneanul a fost pus sub urmărire penală, iar pe numele lui a fost emis un mandat de aducere. În urma colaborării cu poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Hlipiceni, Ioan Toma a fost depistat miercuri, 5 august a.c., în comuna Todireni și a fost reținut.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, iar până la pronunțarea unei sentințe definitive bărbatul va beneficia de prezumția de nevinovăție.

Deja ai votat!