Razii în întreg județul pentru depistarea celor care nu poartă mască de protecție

Județul va fi puricat de autorități în acest sfârșit de săptămână.

Printr-un comunicat de presă Centrul Județean de Comunicare (CJC) a anunțat că vor fi razii privind modul de respectare al măsurilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 de către botoșăneni. „Ca urmare a creșterii accentuate a numărului persoanelor infectate cu noul virus SARS-CoV-2 la nivel național, pe fondul nerespectării măsurilor sanitare preventive dispuse pentru starea de alertă, în acest weekend, IPJ Botoşani, sub autoritatea Instituţiei Prefectului şi în colaborare cu poliţişti locali, poliţişti de frontieră, jandarmi, precum şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică, Protecţiei Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcţiei Sanitar Veterinare vor acționa cu efective mărite pe întreg teritoriul județului. În acest sens se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase și zonele de promenadă. Totodată se vor efectua verificări și în trafic, fiind vizat transportul local, național și internațional, de persoane”, se arată în comunicatul CJC.

De la 1 august, la nivelul judeţului Botoşani au fost dipuse măsuri suplimentare de limitare a infecţiilor cu coronavirus, astfel că purtarea corectă a măştii de protecţie este obligatorie și în spaţiile publice deschise, precumpiețele agroalimentare, târgurile, oboarele, târgurile auto constituite la nivelul județului Botoșani, pe întreg intervalul orar de desfășurare; zonele de aşteptare (stații de autobuz, tramvai și peroane CF); pe întreg intervalul orar e desfășurare în zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje și pe pietonalele constituite în municipii și orașe, în intervalul orar 18:00-22:00.

CJSU a definit și zonele pietonale pe care se aplică această regulă. În municipiul Botoșani este vorba de pietonalele „Unirii” și „Transilvaniei”, strada Cuza Vodă (între Calea Națională și strada Mihail Kogălniceanu), strada Marchian (între Bulevardul Mihai Eminescu și strada Cuza Vodă), Bulevardul Mihai Eminescu (între strada Prieteniei și strada Petru Rareș) și Centrul Vechi (Piața Revoluției). În municipiul Dorohoi au fost desenate două zone: pietonalul Grigore Ghica și Cartierul Drochia, iar în orașul Săveni pietonalul definit de strada 1 Decembrie până la intersecția cu strada Tudor Vladimirescu. Și în Darabani sunt două zone în care purtarea măștii este obligatorie: pietonalul strada Pieței și zona pietonală strada Rătușanu. În Flămânzi, masca este obligatorie în centrul Civic (zona Primăriei), iar în Bucecea pe pietonalul Centrului Cultural.

Nerespectarea restricţiilor şi a legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni, iar necunoaşterea legii nu poate fi invocată ca scuză”, conchis comunicatul CJC.

Deja ai votat!