Trei sferturi din botoșănenii cu covid s-au vindecat

Județul Botoșani stă bine nu doar la numărul mic-dejun cazuri noi de covid19, ci și la capitolul vindecări.

Potrivit statisticilor DSP, din cei 1195 de bolnavi raportați de la începutul pandemiei în județul nostru, la ora actuală 884 de botoșăneni figurează ca vindecați și doar 222 de cazuri mai sunt active.

Asta înseamnă că două treimi din totalul bolnavilor din județ de la începutul pandemiei au fost deja vindecați. “Noi încercăm să limităm cât mai mult răspândirea bolii prin anchetele epidemiologice pe care la facem și, din fericire, populația județului respectă, în cea mai mare parte, indicațiile medicilor privind distanțarea și igiena”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

În ultimele 24 de ore, în județul Botoșani au mai fost identificate 4 cazuri noi de coronavirus, fiind efectuate 253 de teste, potrivit celei mai recente raportări de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Autoritățile au confirmat joi 1.345 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, după efectuarea a 24.147 de teste. Bilanțul oficial arată că 45 de persoane infectate au murit în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților internați la ATI a scăzut însă ușor, de la 464 la 458.

Asta înseamnă că în total, până acum, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.319.369 de teste.

Autoritățile au mai anunțat că în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.961. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 458 de pacienți. Numărul celor internați la Terapie Intensivă este în ușoară scădere față de ieri, când erau internați 464.

Deja ai votat!