Două angajate şi un beneficiar din centre de bătrâni diagnosticaţi cu Covid19

Mai multe anchete epidemiologice au fost declanşate vineri şi sâmbătă, după ce angajaţi din două centre de bătrâni, dar şi o persoană beneficiară, au fost diagnosticate cu covid19.

Este vorba de două angajate ale Unităţilor de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Suharău şi Mihăileni, precum şi un beneficiar dintr-unul din cele două centre, depistaţi cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Din acest motiv mai multe echipe ale DSP fac în prezent anchete epidemiologice, însă din câte se pare cele două angajate reveniseră din concediu de puţin timp şi nu au fost la serviciu. „Toţi angajaţii comparimentului de epidemiologie sunt în teren şi efectuează anchete în prezent, pentru a se lua toate măsurile care se impun în aceste cazuri, pentru a împiedica răspândirea virusului”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

În total, cinci femei au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Acestea sunt singurele cazuri noi de infectare descoperite în acest interval.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1202, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 278 de probe biologice în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani, adică un număr foarte mare de teste procesate în 24 de ore la nivelul județului.

Numărul cazurilor active în prezent este 114. Asta pentru că, de la debutul pandemiei, dintre cei 1202 botoșăneni infectați, 998 au fost declarați vindecați, dintre care aproape 200 numai în ultimele trei zile.

Până în prezent, s-au înregistrat 90 de decese în rândul botoșănenilor infectați.
La nivel național, județul Botoșani a coborât pe locul 18, sâmbătă, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale, existând şanse ca până la începutul săptămânii viitoare judeţul nostru să pice sub jumătatea clasamentului naţional.

Deja ai votat!