luni, mai 29, 2023
AcasăLocalDouă angajate şi un beneficiar din centre de bătrâni diagnosticaţi cu Covid19

Două angajate şi un beneficiar din centre de bătrâni diagnosticaţi cu Covid19

Mai multe anchete epidemiologice au fost declanşate vineri şi sâmbătă, după ce angajaţi din două centre de bătrâni, dar şi o persoană beneficiară, au fost diagnosticate cu covid19.

Este vorba de două angajate ale Unităţilor de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Suharău şi Mihăileni, precum şi un beneficiar dintr-unul din cele două centre, depistaţi cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Din acest motiv mai multe echipe ale DSP fac în prezent anchete epidemiologice, însă din câte se pare cele două angajate reveniseră din concediu de puţin timp şi nu au fost la serviciu. „Toţi angajaţii comparimentului de epidemiologie sunt în teren şi efectuează anchete în prezent, pentru a se lua toate măsurile care se impun în aceste cazuri, pentru a împiedica răspândirea virusului”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

În total, cinci femei au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Acestea sunt singurele cazuri noi de infectare descoperite în acest interval.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1202, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 278 de probe biologice în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani, adică un număr foarte mare de teste procesate în 24 de ore la nivelul județului.

Numărul cazurilor active în prezent este 114. Asta pentru că, de la debutul pandemiei, dintre cei 1202 botoșăneni infectați, 998 au fost declarați vindecați, dintre care aproape 200 numai în ultimele trei zile.

Până în prezent, s-au înregistrat 90 de decese în rândul botoșănenilor infectați.
La nivel național, județul Botoșani a coborât pe locul 18, sâmbătă, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale, existând şanse ca până la începutul săptămânii viitoare judeţul nostru să pice sub jumătatea clasamentului naţional.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
12.3 ° C
16.6 °
11.7 °
78 %
2kmh
13 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Coboară pe scara de incendiu doar cei care sunt în formă.

EDITORIAL

Situația actuală din învățământ generează o mie și una de dispute. Cei din sistem susțin, bătându-se cu pumnul în piept, că au dreptate, că...

EPIGRAMA ZILEI

Hai să dăm mână cu mână Cei cu cinstea într-o ... rână, Să-nvârtim hora hoției Pe cuprinsul României... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...