Gabriel Hârtie – „Analizăm dacă avem suficiente săli de clasă în care să-i aşteptăm pe copii”

0

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a avut ieri o şedinţă online cu directorii de şcoli tema principală a discuţiilor fiind pregătirea noului an şcolar. „Aşa după cum s-a anunţat, avem trei scenarii, scenariul verde, galben şi roşu. Fiecare director face o radiografie a şcolii în ceea ce priveşte implementarea scenariului verde în care toţi copiii vor fi la şcoală, sigur, cu respectarea măsurile de distanţare fizică şi aşa mai departe. Acum analizăm dacă avem suficiente săli de clasă în care să-i aşteptăm pe copii. De exemplu, avem şcoli în care s-a învăţat şi până acum în două schimburi, cum ar fi Liceul Pedagogic, Şcoala <Elena Rareş>, Liceul Flămânzi. În momentul când îi distanţăm pe elevi, din trei patru clase, ajungem la şase clase pe nivel şi nu avem săli”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Până luni directorii de şcoli trebuie să trimită la Inspectoratul Şcolar Judeţean situaţia pe fiecare unitate în parte. „Noi la asta lucrăm acum să vedem dacă avem infrastructura necesară să asigurăm săli de clasă, în actualul context epidemiologic. Acolo unde nu avem suficiente săli, cu sprijinul autorităţilor locale vom identifica spaţiile care pot fi folosite ca săli de clasă. Creşterea numărului de clase va impune un număr mai mare de norme şi posturi”, a explicat oficialul.

La începutul săptămânii viitoare, Gabrel Hârtie se va întâlni cu Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică. „Avem nevoie  de părerea specialiştilor în ceea ce priveşte organizarea claselor. Noul an şcolar trebuie să înceapă în condiţii de siguranţă pentru copii, cadre didactice şi întreg personalul”, a concluzionat Gabriel Hârtie.

Pentru deschiderea noului an şcolar au fost anunţate trei scenarii, stabilite în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus. Scenariul verde se aplică în localităţile unde este mai puţin de o persoană infectată la mia de locuitori înregistrată în ultimele două săptămâni, iar elevii vin toţi la şcoală. Scenariul galben este valabil în localităţile unde există între 1 şi 3 persoane infectate la mia de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni, situaţie în care o parte din elevi vin la cursuri, iar alţii vor participa la cele online. Ultimul scenariu, roşu, este valabil atunci când există mai mult de trei persoane infectate la mia de locuitori raportate în ultimele două săptămâni. În aceste localităţi cursurile se desfăşoară online.

Deja ai votat!