Pedeapsă cu suspendare după un atac sângeros

0

Botoșăneanul care la sfârșitul anului trecut l-a înjunghiat cu cuțitul pe un alt tânăr a scăpat de pușcărie. Acuzat de tentativă de omor și condamnat în primă instanță de Tribunalul Botoșani la trei ani de închisoare cu executare, Ionuț Antoci a formulat recurs, iar miercuri (n.r. – 5 august a.c.) magistrații Curții de Apel Suceava i-au admis acțiunea și au dispus suspendarea executării pedepsei. Prin urmare, botoșăneanul va rămâne în libertate, însă timp de patru ani va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere instituite de judecători.

Incidentul sângeros a avut loc în noaptea de 25 spre 26 decembrie 2019, când Ionuț Antoci, întors în țară după ce a lucrat ani buni prin Franța, a mers cu niște amici la un club de la Casa Tineretului din municipiul Botoșani, după care grupul a plecat, știind că de multe ori petrecerile de aici se lasă cu scandal. Când să ajungă la mașini, între grupul botoșăneanului și un alt grup de tineri, printre care și victima, Ionuț Babii, de 30 de ani, din Corni, a avut loc un schimb de replici. A urmat o încăierare, în care Ionuț Babii l-a lovit inclusiv pe Ionuț Antoci, acesta din urmă reacționând impulsiv – a scos un cuțit și l-a înjunghiat de atacator, în zona gâtului.

Un echipaj de politie aflat în zona respectivă a acordat victimei primul ajutor până la sosirea echipajului medical, tânărul rănit fiind transportat la spital și salvat de medici, în urma unei intervenții chirurgicale. Asta pentru că lama cuțitului îi secționase vena de la gât. Medicii legiști au stabilit că leziunile i-au pus în pericol viața, iar Ionuț Antoci a fost reținut și arestat preventiv pentru tentativă de omor.

În timpul procesului, botoșăneanul a recunoscut tot și a regretat cele întâmplate, arătând că a fost vorba de o reacție de moment, după ce la rândul său fusese lovit. Ba mai mult, el a plătit toate cheltuielile privind îngrijirile medicale acordate victimei și i-a oferit o serie de despăgubiri celui rănit. Totodată, a cerut să fie judecat în formă simplificată, pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă. Cu toate acestea, Tribunalul Botoșani l-a condamnat la trei ani de închisoare în regim de detenție, dar Ionuț Antoci a formulat apel, iar magistrații suceveni au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Deja ai votat!