Infernul de la Ripiceni aproape de lichidare. 24 de ore de luptă cu focul

0

De mai bine de 24 de ore, pompierii botoșăneni intervin pentru stingerea incendiului care a cuprins un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni. „În acest moment, se intervine în continuare cu cinci autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea, două motopompe și mai multe utilaje puse la dispoziție de Primăriile din Manoleasa și Ripiceni. În total, până la această oră, au fost angrenați în misiune 53 de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Botoșani, Gărzile de Intervenție Ștefănești și Trușești, dar și pompieri voluntari din Manoleasa și Ripiceni”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Misiunea pompierilor este una de durată având în vedere cantitatea mare de furaje, dar și faptul ca trebuie verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

Incendiul, care a izbucnit în cursul dimineții de sâmbătă, 8 august a.c., a afectat depozitul de furaje al unei ferme agricole controlată de omul de afaceri Iulian Merticariu, cauza izbucnirii flăcărilor urmând să fie stabilită de reprezentanții ISU.

Deja ai votat!