Piețele și pietonalele verificate de polițiști, în acțiuni anti-COVID

Peste 30 de sancțiuni au fost aplicate în cursul zilei de ieri, după ce polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, împreună cu lucrători din cadrul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției sanitar Veterinare, Inspectoratului de Muncă, Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și Gărzii de Mediu, au acționat pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS COV 2. Controalele au avut loc atât în piețele din municipiu, cât și în zonele pietonale din oraș, respectiv Pietonalul Unirii, Pietonalul Transilvaniei și Bulevardul Mihai Eminescu, acolo unde s-a instituit obligativitatea de a se purta masca de protecție, în anumite intervale orare, chiar și în spațiile publice deschise.

„Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 150 de persoane și verificate 31 de societăți cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate peste 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.500 de lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Dintre acestea, trei sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea obligației de a purta masca în spațiile publice închise, alte trei sancțiuni au fost aplicate operatorilor economici care nu au respectat condițiile referitoare la efectuarea triajului epidemiologic, iar 8 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea obligației de a purta masca de protecție în spatiile publice deschise.

Reprezentanții IPJ spun că astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare, în scopul prevenirii infectării cu noul coronavirus și pentru conștientizarea tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor impuse.

Deja ai votat!