Au început lucrările la Biserica „Sfântul Gheorghe”

0

Astăzi, 10 august, au început lucrările de reabilitare a Bisericii „Sfântul Gheorghe”, monument de însemnătate istorică deosebită și simbol al municipiului Botoșani.

Am participat alături de reprezentanții constructorului și de zeci de credincioși la slujba oficiată de un sobor de preoți pentru a marca evenimentul și pentru bunul mers al lucrărilor”, a anunţat primarul Cătălin Flutur.

Reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” se realizează printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 1,56 milioane de euro. Conform contractului, lucrările vor fi finalizate în maxim 24 de luni, până cel târziu în data de 10 august 2022.

Acest contract a fost câştigat de asocierea de firme LDC Trust Construcţii MV – Mateo Rustic Construct (prima firmă fiind leader), având drept subcontractanţi firmele Test Prima şi Energoice.

LCD Trust Construcţii MV este firma lui Victor Mihalachi, om de afaceri care nu se află la primul contract cu Primăria Botoşani.

Contractul de finanţare vizând reabilitarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a fost semnat în februarie 2018, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. De la semnarea contractului de finanţare municipalitatea a organizat cinci licitaţii, ultima procedură fiind şi cea la care a fost desemnat un câştigător.

Valoarea acestui contract a fost diferită la fiecare licitaţie. Astfel, la prima licitaţie, din iunie 2018, valoarea a fost de 5,192 milioane de lei, la a doua, din noiembrie 2018, a scăzut la 5,056 milioane de lei, pentru ca la a treia încercare, în martie 2019, să ajungă la 6,039 milioane de lei. La a patra licitaţie, s-a ajuns la 7.518.702 lei, valoare menţinută şi la a cincea procedură de atribuire a contractului.

Reabilitarea „Bisericii „Sfântul Gheorghe” este un proiect foarte aşteptat de botoşăneni. Biserica „Sfântul Gheorghe” este monument istoric, ctitorie a Doamnei Elena Rareş, fiind datată în anul 1551.

Deja ai votat!