Hoț băgat în arest, după ce a prădat mai mulți oameni de afaceri botoșăneni

0

Un tânăr de 20 de ani, din municipiul Suceava, bănuit de comiterea mai multor furturi în dauna unor oameni de afaceri botoșăneni, a fost reținut duminică de polițiștii Secției Rurale nr. 1 Botoșani. Acuzat de comiterea a trei furturi și a unei tentative de furt calificat, suspectul urmează să fie prezentat astăzi la Judecătoria Botoșani cu propunere de arestare preventivă.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în noaptea de 17 spre 18 iunie a.c., acesta, ar fi pătruns, fără drept, pe proprietatea persoanei vătămate, un bărbat de 57 de ani, din comuna Curtești, prin escaladarea gardului ce împrejmuiește locuința și profitând de faptul că autoturismele parcate în curte, erau neasigurate, ar fi pătruns în acestea ocazie cu care ar fi sustras bunuri și bani, creând un prejudiciu estimat la suma de 5.000 de lei. De asemenea, în noaptea de 18 spre 19 iunie a.c., tânărul de 20 de ani, ar fi pătruns fără drept pe proprietatea persoanei vătămate, un bărbat de 55 de ani, prin escaladarea gardului ce împrejmuiește locuința sa, din comuna Mihai Eminescu și profitând de faptul că cele trei autoturisme aflate în curte erau neasigurate, ar fi pătruns în acestea și ar fi sustras bunuri și documente, prejudiciul fiind estimat la suma de 11.500 de lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Cercetările au început imediat ce victimele au anunțat poliția, iar în urma activităților operativ-informative desfășurate de către anchetatori a fost identificat și principalul suspect, în persoana tânărului din Suceava. Așa se face că duminică, pe 9 august a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale Suceava și cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, anchetatorii au descins la locuința tânărului, unde au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară. „Cu ocazia percheziției, la locația vizată au fost identificate mai multe mijloace materiale de probă și bunuri care să intereseze cauza, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar tănărul a fost condus la sediul poliției în baza unui mandat de aducere, ulterior fiind dispusă reținerea sa pentru 24 de ore”, a adăugat Delia Nenișcu.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Deja ai votat!
se încarcă...