Scandal monstru făcut de un șofer suspectat sub influența drogurilor

Un bărbat de 40 de ani riscă închisoarea după un scandal monstru. Acesta a fost depistat cu o țigară ce părea a fi cu substanțe interzise și ulterior a refuzat orice fel de testare. Bărbatul, din Botoșani, a fost oprit în trafic pentru un control de rutină de către un echipaj al Poliției Rutiere.

Iniţial, agenții au vrut să îl testeze pentru alcool, iar ulterior au observat că bărbatul avea un comportament suspect. De aceea, poliţiştii au vrut să facă o verificare cu aparatul Drugtest, însă, bărbatul a refuzat ambele teste, provocând un scandal monstru.

Bărbatul a fost, într-un final, transportat la Urgențe, dar nici acolo nu a permis prelevarea mostrelor biologice. “Cu ocazia controlului autoturismului, în interior a fost identificată o ţigaretă confecţionată artizanal, precum şi un dispozitiv pentru tocat, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Dosar penal deschis de poliţişti

Potrivit autorităţilor, în cauza a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de refuz de prelevare de probe biologice şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

Din aceste motive bărbatul riscă închisoare de la 1 la 5 ani pentru refuzul recoltării de probe biologice, iar dacă se dovedește că țigara era confecționată cu substanțe halucinogene, acesta riscă o pedeapsă de la 3 la 15 ani.

Deja ai votat!